Макуха соняшникова
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Соняшникова макуха – це продукт, який виходить в результаті віджиму олії із залишків насіння соняшника. Макуха – це дуже важлива добавка в приготуванні комбікормів. Його можна використовувати в раціоні будь домашньої тварини, так як він є дуже важливим і корисним протеїном, а також він набагато якісніше, ніж будь-яка злакова культура. Макуха має дуже високу енергетичну та поживну цінність, так як він містить дуже багато жирів, його приблизну кількість становить 7-10%. У макусі залишається дуже велика кількість соняшникової олії, яка має високу якість, містить вітамін Е і має низький ступінь окисного, а також містить фосфоліпіди.
Способи застосування соняшникової макухи
Соняшникова макуха використовують як добавок до раціону харчування тварин, так як він дуже добре впливає на обмін речовин у домашніх тварин, сприятливо впливає на ріст молодняку, зміцнює імунну систему і покращує несучість птиці. Соняшниковою макухою годують такі види тварин:
ВРХ;
Птицю;
Кроликів;
Свиней.
Фахівці рекомендують використовувати макуху в годівлі домашніх тварин, птиці, а також використовують у рибному господарстві. Використання цього макухи дозволяє відмовитися від кормового масла в раціоні тварин. Перед початком годування тварин, потрібно измельчит продукт, і додати його в корм. Подрібнювати макуха потрібно спеціальної дробаркою. Його не можна довго зберігати, тому що він дуже добре впитися вологу, а через це швидко псується. Тваринам його можна подавати в мокрому і сухому вигляді. Але важливо пам’ятати, що додавати воду можна тільки безпосередньо перед годуванням тварин, так як корм може скиснути.
Склад макухи
До складу макухи входить вода, яка повинна займати максимум 11% складу, протеїн 30 – 40%, масло 6,5 – 9,4%, клітковина 5,0%. Маленька кількість клітковини пояснюється тим, що при подрібненні семен, оболонки самі по собі відсіються. Але також важливо пам’ятати, що передозування у тварин цим продуктів дуже погано може вплинути на стан здоров’я тварин. Також соняшникова макуха містить білки, які випереджають за своїм складом зернові культури, наприклад в лізин, цистит, метіонін, трептофін.
Зберігати макуха потрібно дуже ретельно. Волога не повинна перевищувати 11 – 12%, інакше він може згнити, і дати гіркоту. Макуха не повинен мати гіркоти, стороннього запаху, і цвілі.